Benjamins hus nesten ferdig

Byggingen av matstasjonen Benjamins hus har pågått i hele sommer og høst. Torsdag 30. september kom Frantz Johansen hjem fra søppelbyen med nye bilder. Han var full av begeistring etter å ha sett resultatet av byggingen.

Benjamins hus inneholder to forholdsvis store rom og et kjøkken. Det ene rommet skal være matsal. Der vil rundt 60 barn i denne veldig fattige delen av søppelbyen få et varmt måltid mat hver dag. I det andre rommet vil de få leksehjelp slik at de kan fullføre skolen. Siden mange av foreldrene er analfabeter, er det en utfordring for barna å fullføre skolen.

Slik ser Benjamins hus ut nå. I november kan det være duket for åpning av matstasjonen. Her er en flokk samlet foran huset. Fra venstre: Pastor Stefan. Helt til høyre diakon Bujidar som skal drive matstasjonen sammen med kona Emilia. (Les mer om Bujidars visjon - se fanen øverst på bloggsiden).


Dette blir matsalen hvor rundt 60 barn skal få spise seg mette hver dag. Planen er at matstasjonen skal åpnes den 28. november.
Slik så Benjamins hus ut innvendig da vi besøkte søppelbyen i slutten av mai. Forandringen er stor! Her er Frantz Johansen i samtale med Bujidar om byggeplanene, godt hjulpet av tolken Jimmy (til høyre).
Og slik så bygget ut på utsiden. Buijdar hadde gjort en god jobb med å samle både murstein og takstein til huset han drømte om å fullføre. Han manglet imidlertid mye for å bli ferdig. Penger fra Benjamin Lies minnefond bidro til at drømmen hans ble virkelighet. Disse bildene viser inngangspartiet på huset.


Her står vi på trappen til det som skal bli Benjamins hus. Foran fra v.: Anna Amolina Torvik Nissen, Christoffer Lie, Oliver Lie, Unni Tobiassen Lie, Frantz Johansen, diakonen Buijdar og Berit Johansen. Bak: pastor Stefan og Håkon Lie. Foran sitter diakonens kone, Emilia, sammen med både egne og andres barn i søppelbyen.

Hunder og høns hadde tidligere fritt leide i bygningen som nå er bygget om til matstasjon.

Det finnes mange løshunder i søppelbyen. Her viser en liten jente stolt fram en hundevalp som hun har lagt sin elsk på.

Barna i søppelbyen er ikke godt vant. De omgir seg med fattigdom på alle kanter. Midt i elendigheten er smilene likevel ikke langt unna.


Vinteren setter snart inn - også i søppelbyen Facultate. Det kan bli en lang og hard vinter for familiene som ikke eier stort mer enn det de står og går i. Vi tror et varmt måltid om dagen kan bety mye for barna. Takk til alle som gir til minnefondet og hjelper oss å drifte matstasjonen hver eneste måned.
Dersom du har lyst til å hjelpe så er alle bidrag kjærkomne på kontonr.: 2270 22 13030.

Ingen kommentarer: