Sa opp jobb i Norge - reiste som frivillig til søppelbyen

Thomas Rudmoen Løkken (27) er  født og oppvokst i Drammen. Han gikk sammen med Benjamin på konfirmasjonsundervisning i Filadelfia. Denne våren har Thomas valgt å si opp jobben sin for å jobbe frivillig i søppelbyen utenfor Sofia.

Thomas Rudmoen Løkken er på plass i Sofia for å jobbe i Benjamins hus.

Thomas har en Bachelor i shipping og logistikk og har jobbet som kundebehandler for Ontime logistics. Før dette hadde han noen år som vikar og assistent på barn- og ungdomsskoler i Drammen.

Thomas sammen med noen av barna utenfor porten til Benjamins hus.


Eventyrlysten
Thomas er en eventyrlysten 27-åring som liker å bevege seg utenfor komfortsonen. Han liker å reise, og har tidligere vært på lange utenlandsturer. I midten av april reiste han til Bulgaria for å bo der et år. Han har fått et lite krypinn i Sofia, med kort vei til søppelbyen og Benjamins hus. Organisasjonen Europa i Fokus dekker boutgifter og litt lommepenger til Thomas.

- Smil til kameraet!

Møtet med søppelbyen
Om møtet med søppelbyen forteller Thomas dette:
- Det har gått overraskende lett å bli kjent med barn og voksne i Benjamins hus. Man skulle tro at en ble satt ut av de dårlig levekårene, de rare luktene og den dårlige hygienen, men gleden jeg opplever sammen med barna, overskygger det negative. Jeg sykler hver dag hjem med et smil om munnen og legger meg med en god følelse for neste dag.

På en lekeplass i byen.
 
Populær blant barna
Folk i søppelbyen har tatt i mot Thomas som et familiemedlem. Selv er han svært glad for å få være der. Daglig hjelper han til i Benjamins hus, både med undervisningen i skolestua og med matserveringen. Thomas tar seg tid med barna. Han leker med dem og har på den korte tiden han har vært i søppelbyen, rukket å bli svært populær. Han har også begynt å lære språket og kan nå føre en liten samtale på bulgarsk.

Thomas hjelper til hver dag i undervisningen av barna.

- Takknemlige
Vi er svært takknemlige for at det finnes unge mennesker som Thomas. Han har et hjerte for andre - og spesielt for dem som lever i den fattige del av verden - og Europa. Thomas' bidrag i Benjamins hus er verdifullt og vil gleder oss til å følge han videre gjennom dette året han vil jobbe som frivillig.

Thomas skriver blogg om hverdagen i Benjamins hus og søppelbyen. Her finner du en link til bloggen hans: Det glemte folket


    

Ingen kommentarer: