Jahn Otto Johansen om romfolket

Jahn Otto Johansen (78) holder foredrag om romfolket i Misjonskirken Skotselv tirsdag 2. oktober kl 19.00. Gratis entré.


Jahn Otto Johansen har satt seg inn i romfolkets historie.
Johansen er tidligere sjefsredaktør i Dagbladet og utenriksredaktør i NRK. Han har også vært utenrikskorrespondent i Moskva, Washington og Berlin. Tirsdag 2. oktober kommer han til Misjonskirken i Skotselv, hvor Unni Tobiassen Lie og Håkon Lie i Benjamin Lies minnefond har engasjert han til å foredra om romfolkets situasjon i Europa.

Engasjert i romfolket
Jahn Otto Johansen er den første i Norge som har skrevet bok om romfolkets skjebne under andre verdenskrig. Boken ”Sigøynernes Holocoust” ble utgitt i 1989. Senere har han skrevet flere bøker om romfolket  - folket som ekspertene mener utvandret fra Nord-India en gang på 1100-tallet.
                Johansen er tildelt den internasjonale sigøynerprisen Premio Hidalgo. Den 26. september fikk han også Fritt Ords honnørpris.
Kunnskap om romfolket
- Debatten har gått heftig rundt romfolket i sommer. Vi ønsker å bidra med kunnskap om dette folket og har derfor invitert Johansen, sier Unni Tobiassen Lie. 
                Etter at de mistet sin sønn Benjamin (22) for tre år siden, har ekteparet Lie gjennom minnefondet drevet hjelpearbeid blant romfolk i Bulgaria.
                - Vi mener det er viktig å hjelpe romfolket i sine hjemland, understreker Lie, som vil vise bilder fra sin siste reise til søppelbyen for tre uker siden. Da besøkte også den norske ambassaden i Sofia matstasjonen Benjamins hus og skolen som driftes av minnefondet.

Ingen kommentarer: