Formidlet kunnskap om romfolket

Jahn Otto Johansen formidlet romfolkets historie på en interessant måte.

Over 80 personer fant veien til Misjonskirken i Skotselv tirsdag 2. oktober. Temaet var romfolket, og tidligere utenriksredaktør i NRK, Jahn Otto Johansen, fortalte engasjert om den utskjelte folkegruppen.
- Jeg er skremt over hvordan mange nordmenn har uttalt seg om romfolket. De kaller dem dyr, og mange samlet seg i sommer for å betrakte romfolket som oppholdt seg på Årvoll.
- Jeg er skremt over hvordan nordmenn har omtalt romfolket i sommer, sa Johansen.
Johansen ble takket med blomster for sitt foredrag.

Øke forståelsen
Johansen har satt seg grundig inn i romfolkets historie. Han har skrevet tre bøker om temaet og holder stadig foredrag rundt om i landet for å øke nordmenns forståelse for folkegruppen.
- Det er ikke mange som tar romfolket i forsvar og hjelper dem, sa Johansen.
Den tidligere korrespondenten har imidlertid registrert at pinsevenner og katolikker har vært de mest positive til romfolket.
- I disse kristne miljøene har de blitt tatt inn i varmen. EU har også begynt å ta romfolkets utfordringer på alvor og de siste årene er det blitt satt av midler til å gjøre forholdene bedre for minoritetsgruppen. Dessverre forsvinner mye av dette i korrupte lommer, mener Johansen.
Håkon Lie (fra v.), Unni Tobiassen Lie, Jahn Otto Johansen, Berit og Frantz Johansen.
Ble berørt
Den tidligere utenriksredaktøren roste prosjektet Benjamins hus i søppelbyen Facultate.
- Jeg har selv mistet en datter og ble derfor svært berørt da jeg ble kjent med historien bak Benjamins hus. Det er flott å se hvordan noe så smertefullt kan vendes til noe godt for andre mennesker, sa Johansen, som også roste innsatsen Europa i Fokus og Pinsekirken Nesodden gjør i Bulgaria.
- Her ser vi at hjelpen kommer direkte fram, sa Johansen.
Johansen solgte og signerte bøker etter sitt foredrag. Her sammen med lederne av Europa i Fokus,
Berit og Frantz Johansen.

1 kommentar:

Underberget sa...

Så flott at det kom så mange folk på møtet! Jeg hadde tenkt å komme, men klarte å glemme bort hele kvelden:-( Ble så lei meg da jeg oppdaget det dagen etter! Vil gjerne kjøpe noen julekort i år også:-)