Solgte egg for Benjamins hus

Brødrene Rasmus (9) og Samuel (8) Leversby solgte egg for flere hundre kroner. Pengene ønsket de å gi til barna i Benjamins hus i søppelbyen.

 Samuel viser fra et av de største eggene. Storebror Rasmus til venstre.
Rasmus og Samuel flyttet inn i splitter nytt gårdshus i Leversbyveien i Skotselv denne våren. Sammen med mamma Karolina og pappa Bjørn Kristian nyter de livet på landet.

Full frihet
Et av ønskene familien hadde da de flyttet til gården, var å få seg høner. Og det skulle absolutt ikke være burhøns. Nei, på gården Leversby skal også dyrene ha det godt. Her spankulerer hønene rundt i full frihet på gårdstunet. De nipper til det de kan finne av mat , og nyter den norske sommeren.. Bur og stengte dører er fremmedord for disse elegante fjærkledde "damene".  Som takk for friheten kvitterer de med flotte, brune egg - gjerne et hver dag.

Hyggelig handel
Søndag 31. juli hadde de to brødrene pakket flere eggekartonger med ferske egg. På gårdstunet laget de sin egen lille butikk og inviterte venner og kjente til handel. Det ble en riktig så hyggelig handel for de som møtte opp, for jammen vanket det ikke også gratis kaffe og bringebærkake på kundene.
Over 500 kroner i kassen klarte de to guttene å få inn på eggsalget den timen de hadde "butikken" åpen. 

Hønene til Rasmus og Samuel er flinke til å legge egg.
Tusen takk gutter! Flott at dere tenker på andre og gjorde en innsats for barna i søppelbyen i Bulgaria.

Ingen kommentarer: