Benjamin Lies minnefond

Benjamin ble bare 22 år. Savnet etter han er ubeskrivelig.
BENJAMIN LIES MINNEFOND ble etablert høsten 2009. Det ble etablert til minne om vår eldste sønn Benjamin, som døde plutselig bare 22 år gammel. En katastrofal SYKEHUSTABBE førte til at han ble funnet død i sykehussengen på morgenen den 5. september 2009.

For oss var det som om en tsunami skyllet inn over livet vårt. Livet blir aldri mer det samme! Som foreldre er det å miste et barn det verste en kan oppleve. Å miste Benjamin har vært så smertefullt for oss at det er vanskelig å sette ord på det. Det har skapt et åpent og blødende sår i hjertet. Døden rammet så brått - så totalt URETTFERDIG OG MENINGSLØST!

Å skape mening
I tiden som er gått etter Benjamins død har det blitt viktig for oss å forsøke å SKAPE MENING i noe som er fullstendig meningsløst. Å få hjelpe noen som er verre stilt enn oss selv, materielt sett, er noe av det som har gitt mening. Derfor har vi, i samarbeid med stiftelsen Europa i Fokus (EIF) , bygget en matstasjon på en gammel søppeldynge utenfor hovestaden Sofia i Bulgaria. Matstasjonen har fått navnet Benjamins hus.Vi har også startet en liten skole i tilknytning til matstasjonen.


Håkon Lie og Unni Tobiassen Lie foran matstasjonen Benjamins hus som ble åpnet i november 2010.
Les mer og se bilder fra åpningen her.

Slik så det ut rett utenfor trappa til Benjamins hus. Nå er en mur satt opp rundt hele bygget.
Matstasjon
Matstasjonen er bygget i det fattigste strøket av søppelbyen Facultat og ble åpnet 28. november 2010. Hver ukedag får mellom 40 og 60 barn et varmt måltid mat i Benjamins hus. Faste givere til minnefondet gjør det mulig å drifte maststasjonen. Takk til alle givere! Ønsker du å bidra, se kontonummer nedenfor.

Skolehuset i bakgården ved Benjamins hus.
I skolehuset får over 40 barn undervisning i puljer hver dag.
Skolehuset
I mars 2011 sto en skolestue klar til bruk vegg i vegg med Benjamins hus.  To lærere er ansatt for å undervise og nå får rundt 30 barn lære å skrive og regne. Barna har skoletimer på skift i den vesle skolestua. Uten å lære å skrive og regne er det vanskelig å tenke seg en bedre fremtid for barna som må vokse opp i spartanske skur, med søppel og skrot rundt ørene. Les mer om skolestua her

Slik bor folk rundt Benjamins hus i søppelbyen.
Vil du være med å bidra til mat og undervisning? Benjamin Lies minnefond: 2270 22 13030.
Les mer om hvordan du kan gi her

Les mer om søppelbyen Facultate. Trykk på fanen Benjamins hus øverst til venstre på denne siden.
Les også om vårt arbeid for rettsikkerhet for pasienter som dør en unaturlig død i sykehus og for rettighetene til deres pårørende.Etter Benjamins begravelse høsten 2009 kunne vi overrekke en gavesjekk på 50 000 kroner til
ekteparet Berit og Frantz Johansen i stiftelsen Europa i Fokus.