Julemat til søppelbyen

I 2020 har situasjonen vært svært vanskelig også i søppelbyen Faculteta. Da koronapandemien brøt løs i mars, ble folket i søppelbyen stengt inne bak politisperringer.  Les mer i blogginnlegget fra mai.

I oktober i fjor fikk vi gleden av å åpne det nye Benjamins hus. Les mer her. Dessverre har vi måttet holde Benjamins hus stengt fra mars på grunn av smittesituasjonen. I stedet deler våre samarbeidspartnere jevnlig ut mat til familiene. Her kan du se bilder fra matutdelingen:


En av våre gode hjelpere i Benjamins hus, Yanco, pakker esker med mat.

En takknemlig, eldre dame mottar en pose med mat.

Posene med mat til de fattige familiene er etterlengtet hjelp, siden mange har mistet jobbene sine og arbeidsledigheten har vokst. Bulgaria er det fattigste landet i EU, og hadde nok av utfordringer fra før, om ikke også en pandemi skulle dukke opp. Det er dårlig med støtteordninger for folket i søppelbyen. 

Vil du hjelpe?

I samarbeid med våre gode hjelpere i søppelbyen og organisasjonen Europa i Fokus, ønsker vi også i år å dele ut julemat til familiene rundt Benjamins hus. Hånddesinfeksjon vil være en del av "pakka".  Hver matpose vil koste ca. 400 kroner. 

Det er også i år behov for varme vinterstøvler og -klær. Vi er takknemlige hvis du vil hjelpe oss med dette. Kontonummeret er: 2270 22 13030. Du kan også vippse din gave til: 413 22 220. Merk gaven: JULEMAT eller VINTERKLÆR.













Ingen kommentarer: