Avslutter i Bulgaria, men satser friskt i Romania

Tusen takk for støtten du har gitt til Benjamin Lies minnefond i 2022! Vi takker på vegne av barna i søppelbyen og deres familier. I hele 12 år har vi samarbeidet med Europa i Fokus (EIF) om hjelp til søppelbyen Faculteta i Bulgaria. I alle disse årene har rundt 60 barn fått et varmt måltid hver dag. De har også fått tilbud om førskole og leksehjelp. Takket være dere trofaste givere, har vi gjort en stor forskjell for mange barn og familier i dette området.  

Klikk her for å se bilder fra åpningen av Benjamins hus etter pandemien.

Avslutter i Bulgaria

På samme måte som alt har en start, har vi nå kommet til en avslutning av prosjektet i søppelbyen. Etter en lengre prosess er det bestemt at vi trapper ned hjelpearbeidet i Bulgaria. Siden den lokale lederen i søppelbyen, Stefan Kolev, døde i fjor, og andre endringer oppsto, har vi dessverre hatt færre å spille på i hjelpearbeidet. Det er imidlertid lagt et godt grunnlag i bygningsmassen, slik at Benjamins hus fortsatt kan være et lokalt samlingssted. Etter så mange år er det selvfølgelig vemodig å trekke seg ut, men vi mener det er det riktige å gjøre nå.

Nøden er stor mange steder i Romania også.

En ny start i Romania

Vi starter nå et Benjamin-prosjekt i Romania sammen med ekteparet Roxanna og Marius Dancovici. Benjamin Lies minnefond har vært ønsket inn i arbeidet som EIF har i Romania. Nøden og fattigdommen er ikke mindre der. I oktober reiste vi for å bli kjent med det rumenske ekteparet Roxanna og Marius Dancovici. 

Roxanna og Marius Dacovici bruker all sin fritid på de fattige i byen Ploiesti.


I dette senteret samles mange barn og ungdommer flere ganger i uka for å få mat, leksehjelp, opplæring i PC-bruk og i matlaging.


Barna elsker å samles i senteret hos Roxanna og Marius.

Roxanna og Marius driver et fantastisk arbeid i et senter for barn og ungdom i byen Ploiesti. I dette senteret får fattige barn mat, leksehjelp, opplæring i PC-bruk og matlaging. De kjører også ut mat til familier i de aller fattigste områdene av byen. Vi ønsker nå å videreføre vårt Benjamin-prosjekt i dette senteret. 

Les mer og se flere bilder fra turen til Romania her.

I dette fattige området bor mange familier i skur som dette. De har ikke en gang tilgang på vann.

Denne mammaen og hennes tre barn er blant de vi ønsker å hjelpe i Romania. De samler hver dag store sekker med flasker og bokser for å skaffe penger til mat.

Håper du fortsatt er med oss

Vi håper du vil fortsatt vil være med oss i Benjamin Lies minnefond! Din hjelp er uvurderlig – og det er mange som trenger vår hjelp også i Romania. Følg med på denne bloggen, så vil du etter hvert få vite mer og se bilder fra det nye prosjektet.

Vi takker igjen for rausheten dere viser, og ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år! Vil du være med og hjelpe oss? Du kan vippse din gave til mobilnr.: 413 22 220 eller overføre din gave til kontonummer: 2270 22 13030.

Ingen kommentarer: